Blik samen met Linda en Frank terug op 2021

Frank Oosterwegel en Linda Geerdink
Frank Oosterwegel en Linda Geerdink verBeelding bv, Arjan van der Vegt) © verBeelding bv, Arjan van der Vegt
Tussen kerst en oud & nieuw presenteren Linda Geerdink en Frank Oosterwegel het eindejaarsprogramma Het jaar van Gelderland. Samen met gasten kijken ze terug op bijzondere momenten van het afgelopen jaar.
Het coronavirus domineerde het nieuws en had grote invloed op de samenleving. Maar er gebeurde meer. Afghaanse vluchtelingen kwamen naar Gelderland, we maakten ons veel zorgen om het klimaat en de roep om betaalbare woningen wordt steeds luider. 

Invloed van het virus

Verschillende gasten voor wie het een ingrijpend jaar was schuiven aan. Bijvoorbeeld Anke Kröner, IC arts van Gelre ziekenhuizen, theatergroep Piepschuim en Kim de Fuijk, zij-instromer in het basisonderwijs. Allemaal hadden zij op de één of andere manier te maken met corona.

Natuurverschijnselen

Ook kijken we samen met weervrouw Margot Ribberink naar de weersextremen uit het afgelopen jaar. Wat zegt dat over de toekomst? Maar ook de wolf kan niet ontbreken in het jaaroverzicht. Linda en Frank praten over het dier met filmmaker Cees van Kempen.

Woningtekort en bijzonderheden

Studenten en tiny house bewoners vertellen over het woningtekort en een jonge Afghaanse vluchteling droomt ervan om voetballer te worden. Afsluitend blikken we terug op spraakmakende nieuwsberichten; zo voorkwam een automobilist dit jaar een ongeluk op de A28 en werd na meer dan 50 jaar een trouwring teruggevonden.
Het jaar van Gelderland is van 27 tot en met 30 december om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken is mogelijk via Uitzending Gemist. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!