Omroep Gelderland presenteert De Troubadours: een ode aan Gelderland

© Marijn Smulders (Deltafilm
In 2022 gaat het gloednieuwe muziekprogramma De Troubadours van start. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de Gelderse provincie in met zijn pick-up truck op zoek naar mooie verhalen. Tijdens zijn reis maakt hij kennis met Gelderse muzikanten – zoals Joris Linssen, Blaudzun en Ellen ten Damme - die vertellen over hun binding met Gelderland. Samen maken ze die dag een lied die ze performen op een karakteristieke Gelderse locatie.
‘De Troubadours’ brengen landschap, geschiedenis, de Gelderse cultuur en muziek samen. Christon maakt kennis met bekende muzikanten zoals Ben Saunders, Ellen ten Damme, Joris Linssen, Frans Duijts, Jelle Paulusma, Ronnie Tober, Lavinia Meijer, Lakshmi, Coosje Smit en Blaudzun.

Gelderse muziek

De zangers en zangeressen leiden Christon rond in ‘hun’ streek of stad. Eenmaal aangekomen op locatie vertellen de muzikanten een bijzonder en persoonlijk verhaal over de plek die hem of haar inspireert. Dit vormt de basis voor het liedje dat de artiest op diezelfde dag samen met Christon bedenkt, componeert en uitvoert. Elk lied is een persoonlijke ode aan Gelderland.

Nummers luisteren via Spotify

Volg de playlist van De Troubadours op Spotify en mis geen enkel nummer! Vanaf 9 januari wordt wekelijks een nieuw nummer toegevoegd. Blijf met deze lijst up-to-date en luister waar en wanneer je wilt naar de nieuwste nummers van 'de troubadours'.

Presentator Christon Kloosterboer

Presentator en muzikant/zanger Christon Kloosterboer, bekend van o.a. Rigby (huisband van DWDD) werkt tegenwoordig als songwriter en producer voor nationale en internationale artiesten. Hij maakt hits met een brede groep artiesten zoals Guus Meeuwis, Ronnie Flex en Boudewijn De Groot maar ook internationale artiesten als Aloe Blacc, Ziggy Marley & Lost Frequencies. Hij kan als geen an-der verschillende muziekstijlen componeren. Christon is een rasmuzikant en zanger die vele instrumen-ten bespeelt.

Elke week een andere streek, troubadour en nieuw lied

Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe Gelderse muzikant en een vers Gelders lied. De Troubadours is vanaf 9 januari iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland. Online terugkijken kan via Uitzending Gemist.
De Troubadours is een productie van Deltafilm.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!