Caroliene kookt voor de schaapskooi en krijgt daarom een verrassing

Caroliene Geerligs.
Caroliene Geerligs. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Ze is de redding in het voorjaar als de lammetjes komen. Dagen staat Caroliene Geerligs dan in de keuken om maaltijden te maken voor de vrijwilligers van de schaapskooi. "Elke dag een warme maaltijd, vier weken lang", zegt collega en vriendin Francisca Schippers. "Daarom verdient ze een cadeautje."
Samen met Omroep Gelderland-presentatrice Angelique Krüger is ze op pad gegaan om een kerstboom mét versieringen te bezorgen bij Caroliene. Ze kent haar van haar werk in het ziekenhuis. Samen werken ze op de röntgenafdeling. "Elk jaar tijdens de lammertijd ben ik vier weken vrij en we zijn dan druk aan het werk. Na een dag hard werken kunnen we dan genieten van de uitstekende kookkunsten van Caroliene."
Kijk hoe Angelique en Francisca de kerstboom bezorgen:
Caroliene kookt voor haar collega's en krijgt daarom een verrassing - Kerst Vier Je Samen

'Ik voelde het aankomen'

Geerligs voelde het al een beetje aankomen. "Ze zou koffie komen drinken", vertelt ze. "Maar dat heeft ze in al die jaren nog nooit gedaan." De Harderwijkse vindt het geweldig dat ze wordt verrast met een kerstboom. Het koken voor de schaapskooi noemt ze een win-winsituatie. "Zij genieten ervan en ik ook."
De vriendinnen werken ook samen op de röntgenafdeling van het ziekenhuis, waar ze ook veel merken van corona. "Elke patiënt die verdacht wordt van corona of het heeft, komt voor een röntgenfoto of een CT-scan", legt Schippers uit. "Vorig jaar was ik wel een beetje bang voor mijn eigen gezondheid, voor het eerst in dertig jaar gezondheidszorg."
Samen hebben ze een belangrijkste kerstwens: "Dat iedereen zich laat vaccineren."