GLD doc - Accepteren en Doorgaan

Jelle van Gorkom in Rio na zijn finish
Jelle van Gorkom in Rio na zijn finish
In Accepteren en Doorgaan volgen we Jelle van Gorkom, één van de meest succesvolle BMX’ers van Nederland. Sinds 9 januari 2018 staat hij ook wel bekend als ‘die jongen van die val met die ketting’. Op deze dag maakte hij namelijk een enorm harde val op de startheuvel van de BMX-baan in Papendal.
Dit was de tweede keer dat Jelle in coma raakte na een val op de BMX-baan. We volgen Jelle vanaf het moment dat hij wordt ontslagen uit zijn (eerste) revalidatiekliniek, ruim vijf maanden na zijn val. De vooruitzichten die hij kreeg van de artsen waren somber. Nooit meer praten, lopen of fietsen. Daar dacht Jelle anders over.
Drie jaar lang keken we met Jelle mee tijdens zijn revalidatie, bij hem thuis en in zijn zoektocht naar (kleine) verbeteringen. Hij heeft zijn ‘lot’ geaccepteerd, is doorgegaan en gaat nog altijd door. De continue drang om telkens een beetje beter te worden heeft ervoor gezorgd dat het verhaal van Jelle één grote bron van inspiratie is geworden.
Jelle van Gorkom (Doetinchem, 1991) werd tenminste één keer Nederlands Kampioen in alle leeftijdscategorieën, vijftien keer in totaal. In 2015 won hij zilver op het Wereldkampioenschap in Zolder (België) en in 2016 won hij zilver op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Accepteren en Doorgaan is dinsdag 14 december om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist of op YouTube.
GLD doc - Accepteren en Doorgaan