26 dec: Finale van Het Lekkerste van Gelderland

Finale Het Lekkerste van Gelderland
Finale Het Lekkerste van Gelderland
Op tweede kerstdag, 26 december, strijden de winnaars van alle afleveringen van dit seizoen van Het Lekkerste van Gelderland tegen elkaar voor de uiteindelijke winst. Wie is de beste chef?
Uit alle afleveringen van dit seizoen zijn negen ‘dagwinnaars’ voortgekomen. Zij komen samen in de finale van Het Lekkerste van Gelderland om de strijd tegen elkaar aan te gaan. De uiteindelijke winnaar wint eeuwige roem, de titel ‘Winnaar Het Lekkerste van Gelderland 2021’ én een trofee: een gouden pollepel.
De finalisten presenteren nogmaals hun gerecht, waarna TV-kok Sandra Ysbrandy met de hulp van twee andere chefs de drie beste koks selecteert. Dit seizoen maakten de thuischefs hun beste hartige gerechten. De uiteindelijk winnaar wordt gekozen door Sandra en een nieuwe topchef.
Dit alles vindt plaats onder het genot van livemuziek. En in de keuken blikt Jochem van Gelder samen met alle finalisten terug en vooruit op hun deelname.
De finale van Het Lekkerste van Gelderland is op zondag 26 december, tweede kerstdag, vanaf 14.00 uur te zien op TV Gelderland. Om 17.20 uur volgt een samenvatting (daarna ieder uur herhaald). Finale gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist of YouTube.