Artikel

Het Lekkerste van Gelderland - Dikke jennensoep

Het Lekkerste van Gelderland: Dikke jennensoep
Het Lekkerste van Gelderland: Dikke jennensoep
Kook jij mee met Het Lekkerste van Gelderland? Iedere zaterdag strijden drie thuischefs om wie het Gelders streekgerecht van die week het lekkerst maakt. Deze week maken ze dikke jennensoep.

De ingrediënten:

Dikke jennen, 400 gram
Vleesribbetjes, 500 gram
Knolselderij
Kleine preien, 2 stuks
Grote aardappels, 2 stuks
Witte rijst, 100 gram
Gelderse rookworst
Zout
Peper (naar smaak toevoegen)

Bereiding:

Stap 1. Was de dikke jennen en laat ze 24 uur lang weken in een pan met water
Stap 2. Voeg na 24 uur de vleesribbetjes en het zout toe en breng het geheel aan de kook
Stap 3. Na een half uur voeg je de worst toe
Stap 4. Snijd ondertussen alvast de prei, de aardappels en de knolselderij
Stap 5. Na nog een half uur haal je de worst en de vleesribbetjes eruit. Controleer voor de zekerheid even of ze goed gaar zijn
Stap 6. Voeg nu de prei, de aardappels, de knolselderij en de rijst toe aan de soep en breng het geheel weer aan de kook
Stap 7. Laat dit ongeveer 30 minuten garen op een laag vuur
Stap 8. Snijd ondertussen het vlees en de worst in stukjes
Stap 9. Wanneer alles gaar is doe je het vlees terug in de pan en roer je alles nog even goed door
Stap 10. Smakelijk eten!