Artikel

Het Lekkerste van Gelderland - Pannegies

Het Lekkerste van Gelderland: Pannegies
Het Lekkerste van Gelderland: Pannegies
Kook jij mee met Het Lekkerste van Gelderland? Iedere zaterdag strijden drie thuischefs om wie het Gelders streekgerecht van die week het lekkerst maakt. Deze week maken ze pannegies.

De ingrediënten:

Lamslappen, 400 gram
Boter, 75 gram
Uien, 2 stuks
Bloem, 2 eetlepels
Bouillon, 3 deciliter
Zout
Peper
Nootmuskaat
Peterselie, half bosje
Room, 1 eetlepel

Naar keuze voor erbij:

Aardappels
Sperziebonen
Stoofperen

Bereiding:

Stap 1. Snijd het lamsvlees in kleine blokjes
Stap 2. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin, op hoog vuur, het lamsvlees snel aan alle kanten bruin
Stap 3. Maak de uien schoon en snipper ze fijn
Stap 4. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in de pan met restjes boter tot de snippers er glazig uitzien
Stap 5. Doe het vlees terug in de pan en zet het vuur lager
Stap 6. Strooi de bloem in de pan en roer alles goed door elkaar
Stap 7. Giet, scheutje voor scheutje, goed roerend de bouillon erbij en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe
Stap 8. Was de peterselie en hak het fijn
Stap 9. Doe de peterselie in de pan, breng het mengsel aan de kook en laat alles op laag vuur met een deksel op de pan 1,5 uur zachtjes doorkoken
Stap 10. Roer een eetlepel room door de pannegies en dien het gerecht op. Bijvoorbeeld met gekookte aardappels, stoofperen of sperziebonen
Stap 11. Smakelijk eten!