Artikel

Het Lekkerste van Gelderland - Fietsebonensoep

Het Lekkerste van Gelderland: Fietsebonensoep
Het Lekkerste van Gelderland: Fietsebonensoep
Kook jij mee met Het Lekkerste van Gelderland? Iedere zaterdag strijden drie thuischefs om wie het Gelders streekgerecht van die week het lekkerst maakt. Deze week maken ze fietsebonensoep.

De ingrediënten:

Vleesbouillon, 1 liter
Soepvlees (geen rookworst), 150 gram
Snijbonen, 150 gram
Sperziebonen, 150 gram
Witte bonen uit pot, 150 gram
Aardappelen, 2 stuks
Bospenen, 2 stuks
Prei, 1 stuks
Bladselderij, 1 handje
Zwarte peper

Bereiding:

Stap 1. Breng de vleesbouillon aan de kook en voeg het soepvlees eraan toe
Stap 2. Laat de bouillon anderhalf uur op laag vuur zachtjes koken
Stap 3. Maak ondertussen de snijbonen en sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes
Stap 4. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
Stap 5. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen
Stap 6. Snijd de bospenen in stukjes
Stap 7. Voeg na anderhalf uur de snijbonen, de sperziebonen, de prei, de aardappelen, de bospeen en de bladselderij toe aan de bouillon en laat het geheel nog 20 tot 30 minuten doorkoken
Stap 8. Haal de worst uit de pan en snijd deze in stukjes
Stap 9. Voeg de witte bonen toe en laat deze een paar minuten mee opwarmen (soep hoeft niet meer te koken)
Stap 10. Breng het geheel op smaak met zwarte peper
Stap 11. Smakelijk eten!