Artikel

Het Lekkerste van Gelderland - Pot deur mekare met naegelholt

Het Lekkerste van Gelderland: Pot deur mekare met naegelholt
Het Lekkerste van Gelderland: Pot deur mekare met naegelholt
Kook jij mee met Het Lekkerste van Gelderland? Iedere zaterdag strijden drie thuischefs om wie het Gelders streekgerecht van die week het lekkerst maakt. Deze week maken ze pot deur mekare met naegelholt.

De ingrediënten:

Kruimige aardappelen, 1 kilo
Naegelholt, 200 gram
Tip! In plaats van naegelholt kun je ook licht gezouten rookvlees gebruiken
Boter, 50 gram
Opgewarmde melk, 150 ml
Gesneden andijvie, 500 gram
Slasaus, 150 ml
Grove mosterd, 2 eetlepels
Zout
Peper
Nootmuskaat

Bereiding:

Stap 1. Kook de aardappelen gaar
Stap 2. Snijd de helft van de naegelholt of het rookvlees in reepjes en bak deze in een droge koekenpan. Schep de reepjes uit de pan en bak (in dezelfde pan) de rest van de reepjes. Laat alle reepjes uitlekken op een vel keukenpapier
Stap 3. Meng de slasaus en de mosterd met wat zout en peper
Stap 4. Maak puree van de gekookte aardappelen, samen met de boter, de melk, een snufje zout, wat peper en de nootmuskaat. Mix de andijvie met de helft van de reepjes naegelholt of rookvlees
Stap 5. Serveer de pot deur mekare met de overige reepjes naegelholt of rookvlees en met de saus
Stap 6. Smakelijk eten!