Instellingen

Op wolvenexcursie en het wolvenhuilkampioenschap tijdens het WolvenWeekend

Fotograaf Gerrie van Gerder stond oog in oog met dit wolvenjong, een uitvergroting van haar foto is te winnen tijdens het wolvenweekend
Fotograaf Gerrie van Gerder stond oog in oog met dit wolvenjong, een uitvergroting van haar foto is te winnen tijdens het wolvenweekend © Gerrie van Gerder
ARNHEM - Het weekend van 8, 9 en 10 oktober staat bij Omroep Gelderland in het teken van de wolf: het roofdier dat we vier jaar geleden opnieuw mochten verwelkomen in ons land. Voor veel mensen was dit leuk en bijzonder, maar er kwam ook kritiek uit verschillende hoeken. Hoe leven we samen met dit roofdier in ons dichtbevolkte land?
Je hoort, ziet en leest over de wolf. Nieuws, discussies, leuke weetjes en unieke beelden. Wat is bijvoorbeeld de status van de wolf in Gelderland? Zijn we voorbereid op de toename van de wolvenpopulatie? Je leert onder meer hoe hun territorium eruitziet en hoe je wolvensporen herkent.

Wie huilt er het best als een wolf?

Tijdens het Open Gelders Kampioenschap Wolvenhuilen gaan we op radio en social media op zoek naar de beste imitator van de wolvenhuil. De winnaar wint een prijzenpakket met een bijzondere uitvergroting van de wolf voor aan de muur en verschillende andere wolvenartikelen.

Unieke beelden van de wolf op TV Gelderland

In natuurprogramma BuitenGewoon zie je op zaterdag 9 oktober niet eerder vertoonde beelden van de wolf. Presentator Harm Edens maakt met boswachter Frank Theunissen van Natuurmonumenten de stand van zaken op. Medepresentator en boswachter Thijmen van Heerde filmt wolven in wildpark Anholter Schweiz en zoekt naar grootwild op de Veluwe om te zien hoe de wolf jaagt.
Verslaggever Laurens Tijink gaat zondagochtend op pad met schaapsherder Daphne van Zomeren van de schaapskudde in Elspeet. In radioprogramma Zin in Zondag vertelt ze dat ze sinds de komst van de wolf extra goed op haar kudde let.

Kijk en stel je vragen tijdens de livestream

Via een livestream met een wolvendeskundige ga je zondag om 16.00 uur zelf virtueel mee op wolvenexcursie. Kijk via Facebook of YouTube mee in het territorium van de wolf en stel je vragen.
Het BuitenGewoon WolvenWeekend beleef je van 8 t/m 10 oktober op TV Gelderland, Radio Gelderland, op gld.nl, in de Omroep Gelderland-app, op YouTube, Facebook en Instagram. Kortom, je kunt dit weekend niet om de wolf heen bij Omroep Gelderland.
Lees hier alvast alles over de wolf in het Dossier Wolf in Gelderland.

Luister hier deel 1 van de podcastserie Pretpark Veluwe, de aflevering 'de dode wolf':

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!