Instellingen

GLD doc - Het fantastische leven van John en Benji

John.
John.

In Nederland kampen 281.000 mensen met langdurige ernstige psychische problemen. De Rijksoverheid wil dat mensen met psychische problemen zoveel mogelijk zelfstandig thuis wonen. Een van deze mensen is John.

John heeft niet aangeboren hersenletsel opgelopen door een auto-ongeluk op zijn zeventiende. Sindsdien kampt hij met manische depressiviteit, geheugenverlies en verslavingen. Na een roerig verleden woont John inmiddels alweer een aantal jaren (met ups en downs) zelfstandig in een buitenwijk van Arnhem.

Wanneer hij van zijn zus een chihuahua krijgt, verandert zijn leven compleet. De verantwoordelijkheid valt hem soms zwaar, maar de liefde voor zijn hond geeft hem ook energie en dwingt hem om naar buiten te gaan. Hoewel hij vanuit een maatschappelijk standpunt wellicht niet zo geslaagd lijkt, ervaart John zijn leven en wereld op zijn eigen manier en daagt hij zo de kijker uit om na te denken over wat geluk nu eigenlijk is en wat je nodig hebt om gelukkig te zijn?

Het fantastische leven van John en Benji is een documentaire van Moiety Fiilm. De documentaire is dinsdag 5 oktober om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist of op YouTube.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!