Instellingen

GLD doc - Bijdragen

Amir in de film Bijdragen
Amir in de film Bijdragen

In de documentaire Bijdragen vertelt Amir Zaza zijn vluchtverhaal vanuit Syrië naar Arnhem, aan de hand van bijdragen van andere nieuwe Nederlanders die de impact van oorlog nog dagelijks met zich meedragen.

In een raamvertelling waarin de pijn en verwoesting je raken, komen al hun verhalen samen in een portret van Amir. Bijdragen is een film over doorzetten, dankbaarheid, perspectief en hoop op vrede en vrijheid ook buiten Nederland.

Over Amir

Amir is begonnen met films maken tijdens zijn stage bij Arteffects voor de eerste editie van Bridge to Liberation in 2014. Arteffects is onderdeel van een artistiek team en maakt jaarlijks de films van Bridge to Liberation. Bridge to Liberation maakt programma’s over Impact van oorlog en de waarde van vrijheid. Amir is films gaan maken omdat hij weet dat hij alleen op deze manier (zijn) verhalen kan vertellen.

Bijdragen is dinsdag 14 september om 17.35 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist, via YouTube of hieronder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!