Instellingen

GLD doc - Gabriël

Gabriël
Gabriël

De korte film Gabriël gaat over een jonge Joodse jongen die een Duitse soldaat helpt door hem mee te nemen in zijn schuilkelder.

Het verhaal van Gabriël speelt zich af in het begin van 1945. Jacob (Bob van Bindsbergen) is een 12-jarige Joodse jongen die zit ondergedoken met zijn zus Anna (Lisa Morrell) en oom Herbert (Juda Goslinga) in een kelder in een verlaten dorp in de Liemers. Boven hun hoofden wordt hevig gevochten om de vrijheid van Nederland.

Op een dag ziet Jacob boven de grond een zwaargewonde jonge Duitse soldaat (Janis Krebbers), die zich omkleedt tot een Canadese soldaat, in een wanhoopspoging uit handen van de geallieerden te blijven. Als de soldaat bewusteloos neervalt, besluit Jacob hem te helpen en neemt hem mee de schuilkelder in. Zonder zijn zus en oom te vertellen wie de soldaat werkelijk is. Gabriël is een korte film en duurt 13 minuten.

Gabriël is dinsdag 14 september om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist, via YouTube of hieronder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!