Instellingen

ArcheoHotspot Zutphen zoekt vrijwilligers

Gldhelpt Zutphen Archeohotspot zoekt vrijwilligers
Gldhelpt Zutphen Archeohotspot zoekt vrijwilligers © Gldhelpt Zutphen Archeohotspot zoekt vrijwilligers

ZUTPHEN - Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de ArcheoHotspot. Een soort loempiakar die is ingericht met archeologische vondsten om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met archeologie.

Als vrijwilliger hoef je geen achtergrond in de archeologie te hebben, interesse in geschiedenis is wel leuk en handig. Je gaat bezoekers het verhaal achter een aantal vondsten vertellen, je gaat samen met hen op zoek naar wat voor materiaal het is en hoe oud het is. Het determineren van materiaal noemen wij dat.

Wij zijn meestal open tijdens evenementen, daar zoeken we mensen voor. Het zijn dus geen vaste dagen! Dat maakt het misschien aantrekkelijker.

Op dit moment ligt er allerlei dierlijk botmateriaal van grote grazers paarden en runderen in de hotspot. Die zijn in Zutphen omgeving gevonden, mensen kunnen zelf botmateriaal determineren. We hebben een zoekkaart gemaakt waarmee mensen aan de slag kunnen.
Kinderen worden altijd heel enthousiast van botten, volwassenen ook wel. Deze zijn gevonden bij een stadsvondst, er bleek een lijmfabriek te hebben gezeten in Zutphen, daarom lag het daar. Zo heeft elke vondst wel een verhaal.

Archeohotspot Zutphen zoekt vrijwilligers - Gelderland helpt

Vindt je het leuk om vrijwilliger te worden bij ArcheoHotspot Zutpen? Reageer dan hieronder

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!