Instellingen

Gelders talent centraal tijdens Go Short Arnhem

MARLON BRANDO - Vincent Tilanus
MARLON BRANDO - Vincent Tilanus

Filmfestival Go Short Arnhem legt de focus op Gelders filmtalent. Tijdens het festival bekijk je de meest verassende, urgente en ontroerende korte films van regionale filmmakers.

Van 9 t/m 12 september presenteert Go Short voor de derde keer het filmfestival Go Short Arnhem. Op het festival, dat speciale aandacht schenkt aan regionaal talent, zie je het beste dat Gelderland te bieden heeft op het gebied van korte film.

Gelders Kort Competitie

Go Short en Gelders DOEK hebben vijftien films van regionale makers geselecteerd die verder strijden in de Gelders Kort competitie. De beste film wint de vakjuryprijs het Gouden Hert. Er zijn drie programma's waarin een vijftal filmmakers meedingen om de winst: In Conflict, Grensoverschrijdend en Oost West.

In het eerste programma 'In Conflict' horen de Westervoorters Paul Haans en Sascha Wensveen met hun korte film Gabriël tot de selectie. Deze Liemerse oorlogsfilm viel al in de prijzen op verschillende internationale filmfestivals. Gabriël is op 14 september om 17.20 uur te zien op TV Gelderland.

De prijsuitreiking van de Gelders Kort competitie is de afsluiter van het Go Short festival. Deze vindt plaats op zondagmiddag 12 september. Meer informatie en het hele programma van Go Short Arnhem vind je op de website van Go Short.

Het festival

Tijdens Go Short Arnhem loop je als bezoeker een bijzondere filmroute of klim je het dak op bij Focus Filmtheater om onder de sterrenhemel te genieten van de meest verassende, urgente en ontroerende korte films. Naast de beste regionale films zijn er internationale topfilms te zien.

Tot slot vindt er een terug- en vooruitblik plaats van de Gelderland Film Pitch. Drie projecten zijn inmiddels geselecteerd en zullen het komende jaar gerealiseerd worden. Omroep Gelderland draagt mee aan het budget dat de filmmakers ter beschikking krijgen voor het maken van hun films.

Tijdens Go Short Arnhem bekijk je de films die tijdens de twee eerdere edities van de Gelderland Film Pitch gemaakt zijn en maak je alvast kennis met de makers en projecten van dit jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!