Artikel

Volg de Simac Ladies Tour en de Ronde van de Achterhoek live bij Omroep Gelderland

Toppers in actie tijdens de Simac Ladies Tour.
Toppers in actie tijdens de Simac Ladies Tour. © Simac Ladies Tour
Wielerliefhebbers komen aan het eind van de zomer aan hun trekken bij Omroep Gelderland. Zowel de Simac Ladies Tour (24 tot en met 29 augustus) als de Ronde van de Achterhoek (29 augustus) zijn live te volgen op TV Gelderland.
De Simac Ladies Tour is de enige etappekoers in de Benelux in de UCI Women’s World Tour, het hoogste niveau binnen het vrouwenwielrennen. De wielerwedstrijd doet onder meer Ede en Arnhem aan als start- en finishplaatsen. Helaas is er geen live publiek toegestaan, maar de ontknoping van de wielerronde is van dinsdag 24 tot en met zondag 29 augustus iedere dag live te volgen bij Omroep Gelderland, RTV Oost en L1.

Uitzendschema Simac Ladies Tour

Dinsdag 24 augustus

Proloog - Ede-Ede: 13.00 uur

Woensdag 25 augustus

Etappe 1 - Zwolle-Hardenberg: 13.00 uur
Donderdag 26 augustus
Etappe 2 - Gennep-Gennep: 13.00 uur
Vrijdag 27 augustus
Etappe 3 - Stramroy-Weert: 13.00 uur
Zaterdag 28 augustus
Etappe 4 - Geleen-Sweikhuizen: 13.00 uur
Zondag 29 augustus
Etappe 5 - Arnhem-Posbank: 12.30 uur
In totaal hebben de rensters 584 kilometer af te leggen. Op de erelijst staan rensters als Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Lisa Brennauer en Marianne Vos.
De Simac Ladies Tour is live te volgen via TV Gelderland, de Omroep GLD app, gld.nl, Facebook en YouTube. Omroep Gelderland zendt de Simac Ladies Tour uit in samenwerking met L1 en RTV Oost. De drie omroepen zorgen gezamenlijk voor het commentaar bij de live-uitzendingen.

De Ronde van de Achterhoek

Op zondag 29 augustus gaat de Ronde van de Achterhoek van start. De renners rijden een zware koers van 200 kilometer door de regio. Wil je niets missen van deze wielerwedstrijd? Kijk dan vanaf 15.45 uur naar de live-uitzending op TV Gelderland, of bekijk de samenvatting met alle hoogtepunten om 18.20 uur (daarna ieder uur herhaald). De wedstrijd is ook live te volgen in de Omroep GLD app, op gld.nl, Facebook en YouTube.
Afleveringen online terugkijken? Dat kan via Uitzending Gemist.