Instellingen

IVN is op zoek naar schoolgidsen en jeugdbegeleiders

IVN Ede zoekt nieuwe bestuursleden
IVN Ede zoekt nieuwe bestuursleden © Pixabay
IVN Ede zoekt vrijwilligers - Gelderland helpt

Begeleider jeugdclub

IVN Ede heeft een jeugdclub De Bosvriendjes op woensdagmiddag (9x per jaar voor kinderen van 8-12 jaar. We leren kinderen spelenderwijs over de natuur om hen heen. We zijn op zoek naar een extra vaste begeleider. Gezien de samenstelling van het team (vooral vrouwen) en de samenstelling van de groep (vooral jongens) zijn mannen zeer welkom!

De taken van de begeleiders zijn het maken en voorbereiden van een programma en het begeleiden van de middag. We werken met een vast team van begeleiders, maar een keer je specialiteit aanbieden is ook welkom.

Schoolgids

Een schoolgids is een vrijwilliger die met een groepje basisschoolleerlingen onder schooltijd de natuur onderzoekt. Schoolgidsen verzorgen excursies voor basisscholen in de gemeente Ede en maken daarbij gebruik van diverse hulpmiddelen als zoekkaarten, vergrootglazen en loeppotjes. De excursies worden vooral gedaan met de groepen 5, 6 en 7 en hebben diverse aandachtspunten: wilgen knotten, de paddentrek, het voorjaarsbos, de waterbeestjes en het herfstbos. IVN-ers willen kinderen de natuur van dichtbij laten beleven.

Uitgebreide natuurkennis is geen vereiste. Wel belangstelling voor de natuur en enthousiasme om dit over te brengen op kinderen. De scholenwerkgroep is een enthousiaste groep waarin mensen van alle leeftijden actief zijn.

We werken je in door je mee te laten doen met onze activiteiten en materiaal voor zelfstudie aan te reiken. Bij voldoende animo organiseren we een cursus voor nieuwe vrijwilligers.

Lijkt het jouw leuk om vrijwilliger te worden bij IVN ede ? Laat hieronder een reactie achter!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!