Artikel

Gelredag op 21 augustus

'S-HEERENBERG - In samenwerking met Erfgoed Gelderland en Omroep Gelderland, staat Kasteel Huis Bergh op deze Gelredag in het middelpunt. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Bezoekers moeten een gratis kaartje gereserveerd hebben. Dat kan binnenkort op deze pagina: https://tickets.huisbergh.nl/#/tickets/entrance

Kinderactiviteiten

Vanaf 11.00 uur zijn er kinderactiviteiten in Kasteel Huis Bergh ter gelegenheid van deze Gelredag.

Lezingen

Rechts van de toegangspoort naar Huis Bergh staat aan de Hof van Bergh 2 de protestantse kerk van 's-Heerenberg. In deze kerk zijn tijdens de Gelredag vier lezingen. Twee van dr. Hanneke van Asperen en twee van prof. dr. Johan Oosterman. Per lezing kunnen 27 mensen de zaal in.

Tentoonstelling

Bezoekers van de Gelredag kunnen ook de tentoonstelling 'De kracht van kronieken' bekijken. In 2017 kocht Kasteel Huis Bergh een uitzonderlijk handschrift met een imposante verzameling geïllustreerde kronieken, of geschiedverhalen. Elke afzonderlijke kroniek is voorzien van een gekleurde tekening. Een ervan laat het wapen zien dat Willem II van den Bergh sinds 1442 voerde. Dit handschrift staat centraal in de tentoonstelling.
Bezoekers moeten een gratis kaartje gereserveerd hebben. Houd deze pagina goed in de gaten. https://mijngelderland.nl/.../activiteiten-gelredag-in...
Gelrepagina in Kroniekenhandschrift
Gelrepagina in Kroniekenhandschrift © Kasteel Huis Bergh

Onderdeel van de zeven Gelredagen

In de zomervakantie organiseert Omroep Gelderland samen met Erfgoed Gelderland en de musea op zaterdagen in juli en augustus een Gelredag. Dit is een dag vol activiteiten in een Gelders museum. In totaal vinden er in juli en augustus zeven Gelredagen plaats op zeven verschillende erfgoedlocaties verspreid over de provincie Gelderland. Samen vertellen deze musea een deel van het Verhaal van Gelderland van prehistorie tot nu.