Instellingen

GLD doc - Op het Puin, en dan nu

Op het Puin, partituur en teksten
Op het Puin, partituur en teksten

Het programma Op het Puin, en dan nu gaat over de hedendaagse versie van het oude openluchtspektakel van Muziektheater De Plaats. Wat verbindt ons in tijden van crisis?

In 1946 is Arnhem verwoest door oorlog. Desondanks nemen maar liefst 700 Arnhemmers, zij aan zij op de brokstukken van de Eusebiuskerk, deel aan het theaterspektakel Op het Puin. Ruim 16.000 mensen zien deze openluchtvoorstelling, gemaakt door componist Robert de Roos en tekstschrijver Meia Kaas-Albarda. Het schouwspel gaf de inwoners van Arnhem moed om samen de stad weer op te bouwen tot een trotse, respectvolle stad.

Het programma Op het Puin, en dan nu gaat over de hedendaagse versie van het oude openluchtspektakel van Muziektheater De Plaats. Muziekbibliothecaris Pieter Goossen van Rozet vond de verloren partituren en teksten van de oorspronkelijke theatervoorstelling terug. Nu hoopt Muziektheater De Plaats met de voorstelling Op het Puin, en dan nu het grote publiek te bereiken met hun versie van het originele spektakel, dat past in deze corona-tijd. Hoe bouwt men de komende 75 jaar aan een Arnhem waarin iedereen zich vrij voelt?

De livestream van de voorstelling Op het Puin, en dan nu is t/m 23 mei iedere dag om 20.00 uur te zien. Voor tickets en meer informatie ga naar muziektheaterdeplaats.nl.

Het programma Op het Puin, en dan nu is op zondag 23 mei om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Wilt u voorafgaand aan de voorstelling het programma online bekijken? Dat kan op YouTube.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!