Sport

De Graafschap blijft in play-offs steken op gelijkspel en is nog kansrijk in return

De Graafschap levert enorm veel strijd na rust en krijgt veel kansen
De Graafschap levert enorm veel strijd na rust en krijgt veel kansen © Orange Pictures
DOETINCHEM - De Graafschap is de play-offs om promotie naar de eredivisie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven. Op een kolkende Vijverberg met tienduizend toeschouwers herstelde de ploeg van Jan Vreman zich na rust. Vrijdag is de return in Brabant.
Danzell Gravenberch over de wedstrijd tegen Eindhoven en zijn eigen rol
Dat de club uit Doetinchem de play-offs als nummer negen nog mocht spelen, was onverwacht. Maar vrijdag zaten de uitslagen op de andere velden mee. FC Eindhoven was als derde geëindigd en had in het eerste half uur op De Vijverberg ook het betere van het spel.
De Graafschap was slordig en hanteerde veel de lange bal. Dat leidde tot bitter weinig. Eindhoven kwam op 0-1 na een handsbal van Fortes. Sleegers schoot raak vanaf de strafschopstip.
In de tweede helft joeg De Graafschap de tegenstander meer op. Grote kansen waren er voor Korte en Hendriks en ook voor invaller Onal. De thuisploeg kreeg uiteindelijk ook een terechte penalty, omdat FC Eindhoven nu hands maakte. Gravenberch, ook hij was ingevallen, schoot raak. Daar bleef het bij.