Instellingen

NEC komt met man meer niet tot winst tegen Willem II

NIJMEGEN - NEC is in de eigen Goffert niet verder gekomen dan 0-0 tegen Willem II. De Nijmegenaren speelden ruim een uur met een man meer, maar faalden in de afwerking.

Met een ongewijzigd team trad de ploeg van trainer Meijer de Tilburgers tegemoet onder prima omstandigheden in de volgepakte Goffert. Al na een minuut kreeg de thuisploeg zijn eerste kans. Akman kreeg de ruimte uit te halen, maar vond Brondeel op zijn weg. Willem II hield de ruimtes direct klein de openingsfase en loerde met de snelheid op de flanken van Nunnely en Köhlert op gevaar.

Akman mist direct een grote kans
Akman mist direct een grote kans © Orange Pictures

NEC, met net als Willem II al twee overwinningen op zak, probeerde de druk erop tet houden. Met veel energie combineerde de ploeg van trainer Meijer zich een weg naar voren. Bij een uitbraak met Okita in de hoofdrol kwam keeper Brondeel ineens onnodig ver uit zijn doel. Nog onverstandiger was dat hij hands maakte buiten zijn eigen strafschopgebied. Dat leverde hem direct rood op en Willem II moest zijn reservedoelman brengen.

De tekst gaat verder onder de video

Rogier Meijer over de wedstrijd tegen Willem II

Enthousiast publiek

Met tien tegen elf zocht NEC nog meer de aanval en hielden de Brabanders het nog wat compacter dan in het eerste kwartier. De grootste kans was voor Duelund die van dichtbij de paal raakte. Ook El Karouani en Okita met een afzwaaier kregen mogelijkheden voor NEC dat steun kreeg van het enthousiaste publiek dat zich nog eens als een extra man achter het elftal schaarde.

Toch was NEC ook slordig in de passing en de voorzetten vanaf de zijkanten. Willem II hield stand en haalde ongeschonden de rust. De Nijmegenaren bleven ook na rust de bovenliggende partij. Okita verzuimde de bevrijdende goal te maken.

Lasse Schöne is met zijn routine de dirigent op het veld bij NEC
Lasse Schöne is met zijn routine de dirigent op het veld bij NEC © Orange Pictures

Meijer bracht verse krachten met de aanvallers Mattsson en Tavsan en haalde Bruijn en Duelund naar de kant. NEC voerde de druk weer op. Maar ook een scrimmage, waarbij Okita de lat raakte, met enorme kansen vlak voor het Tilburgse doel leverde geen goal op. Willem II bleef met hangen en wurgen en dankzij de uitstekende keeper Van den Berg overeind.

De felheid en positieve agressie bleven, waarbij Tavsan overigens ook goed weg kwam met geel na een flinke tackle van achteren. NEC speelde zijn kansen simpelweg te slordig uit. Daarmee ging de thuisploeg ook forceren en bleef het uiteindelijk bij 0-0.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!