liveblog | 13 november 2023

Twee gewonden bij ongeluk • fataal bedrijfsongeval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 13 november 2023, 20:15 uur
20:15

Zoektocht naar slachtoffer

De politie kreeg maandagavond een melding van een ongeval met een fiets op de Koningsweg in Arnhem. De politie kwam met spoed ter plaatste en heeft de Koningsweg volledig afgereden en afgezocht maar trof niks aan. Uiteindelijk bleek de persoon al thuis te zijn.
De politie zoekt naar de fietser.
De politie zoekt naar de fietser. © Persbureau Heitink
17:05

Twee gewonden

Op de Voltastraat in Zevenaar heeft vanmiddag omstreeks 16.20 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een busje en een scooter. Op de scooter zaten twee personen. De bestuurder is van de scooter gelanceerd en gewond geraakt. Beide personen op de scooter zijn door de ambulance naar het ziekenhuis vervoert.
De scooter is door de aanrijding total loss geraakt. Ook de bus had schade maar deze bestuurder kwam met de schrik vrij en kon zijn weg vervolgen.
De twee opzittenden raakten gewond bij het ongeluk.
De twee opzittenden raakten gewond bij het ongeluk. © Jordi Deckert/Eastview Media
11:00

Dode bij bedrijfsongeval

Op de Waaldijk bij Herwijnen is maandagochtend een ernstig bedrijfsongeval gebeurd. Een vrouw werd op de weg naar het Veer Brakel-Herwijnen aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen.
De brandweer heeft de plek van het ongeval afgezet met zeil en schermen. De politie is ook ter plaatse. Hoe het zo mis kon gaan, is niet duidelijk. De Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek, omdat het om een bedrijfsongeval gaat.
Een woordvoerder van de inspectie laat weten dat de overleden vrouw langs de Waal aan het werk was. Haar identiteit is niet bekendgemaakt.
Op de Waaldijk bij Herwijnen is maandagochtend een ernstig bedrijfsongeval gebeurd.
Op de Waaldijk bij Herwijnen is maandagochtend een ernstig bedrijfsongeval gebeurd. © Persbureau Heitink
10:30

Getuigen gezocht van dodelijk ongeval

De politie zoekt getuigen van het dodelijk ongeluk op de A12 bij Ede in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 november.
Het ongeval gebeurde rond 00.25 uur op de rijbaan richting Utrecht, kort voor knooppunt Maanderbroek. Door onbekende oorzaak kwamen twee auto's met elkaar in botsing. Een van de voertuigen belandde in de vangrail, de tweede sloeg over de kop en kwam enkele honderden meters verder tot stilstand. Een van de betrokken inzittenden overleefde het ongeval niet.
10:00

Auto botst frontaal tegen boom

Op de Torenallee (N314) bij Hummelo is maandagochtend een auto van de weg geraakt en frontaal tegen een boom gebotst. Het ongeval werd even na 9.00 uur gemeld. Twee inzittenden raakten door de klap gewond. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
06:30

Meerdere gewonden bij ernstig auto-ongeluk

Bij een zwaar auto-ongeluk op de Beusichemsedijk in Culemborg zijn in de nacht van zondag op maandag meerdere gewonden gevallen.
Het ongeval werd even na middernacht gemeld. Een personenauto bleek in een bocht van de dijk te zijn geraakt en onderaan tegen een boom te zijn gebotst. Volgens een 112-correspondent ter plaatse raakten drie inzittenden daarbij zwaargewond. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Lees hier verder of bekijk de video.
Drie zwaargewonden bij heftig ongeval