Instellingen

NEC-doelman Branderhorst is terug waar hij ooit was

Mattijs Branderhorst is lekker bezig
Mattijs Branderhorst is lekker bezig © Omroep Gelderland

NIJMEGEN - In 2017 was Mattijs Branderhorst uit Tiel al een stabiele eredivisiedoelman bijWillem II. Daarna kende hij veel tegenslag, maar inmiddels is de keeper uit Tiel terug op het niveau van vier jaar geleden.

De huidige doelman van NEC komt weer uit in de eredivisie. Het is een aparte weg geweest die hij heeft bewandeld. Het ging mis toen hij bij Willem II geblesseerd raakte. En dit weekend keept hij juist weer tegen zijn oude ploeg. "Heel mooi. Het was voor mij na mijn blessure een doel om terug te keren in de eredivisie. Daarom heb ik ook gekozen voor NEC, want daar hadden ze ook die ambitie. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk staan we er."

NEC kan prima mee in de eredivisie

"Ik voel me goed op mijn plek en heb de lijn van vorig seizoen door kunnen trekken. Ik heb zelf altijd het idee gehad dat ik het niveau van de eredivisie aankon en nu kan ik dat ook laten zien aan iedereen. Het voelt heel goed voor mij."

Ontwikkeling

Maar Branderhorst heeft ook veel in zichzelf geïnvesteerd, vooral in de periode dat hij geen basisplaats had bij NEC. " Die periode is voor mij heel goed geweest, hoe gek dat misschien ook klinkt. In de luwte heb ik mij kunnen ontwikkelen. Ik heb aan allerlei punten gewerkt. Daar had ik nooit de tijd voor gehad, als ik iedere week zou spelen. Ik had een maand of zes, zeven de tijd om puur naar mijn eigen ontwikkeling gekeken. En daarna kreeg ik de kans om te laten wat ik in de periode heb geleerd. En dat is goed uitgepakt, uiteindelijk viel alles op zijn plek."

Niet veel te doen

NEC is achterin heel degelijk, al twee keer werd de nul gehouden. "Ja, dat is heerlijk, dat het team zo goed staat. Als je kijkt naar mijn ingrepen in de afgelopen twee wedstrijden, dan zie je dat ik niet heel vaak in actie hoefde te komen. Dan zijn er één of twee ballen die je moet pakken als keeper en dat is goed gelukt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!