Sport

'En nu gaat Vitesse eraan', fans van NEC door het dolle heen

De fans van NEC zien uit naar de derby
De fans van NEC zien uit naar de derby © Broer van den Boom
SITTARD - De euforie was groot na de 3-1 zege op Fortuna Sittard, maar bij NEC kijken ze al vooruit naar de volgende wedstrijd.
Over twee weken komt Vitesse naar De Goffert en de kans bestaat dat NEC die wedstrijd als de nummer één van Gelderland begint. "Wij gaan er alles aan doen om op zondag 17 oktober van Vitesse te winnen en het publiek een leuke wedstrijd te geven", zegt linksback Souffian El Karouani.
NEC wint overtuigend van Fortuna Sittard
En ook uitblinker Jonathan Okita heeft zin in de derby. "We gaan winnen tegen Vitesse. Dat wordt mijn eerste derby. Het is thuis, dus we gaan het laten zien voor ons eigen publiek. Daarom gaat Vitesse eraan. We zijn in vorm, daarom hebben we nu ook drie punten gepakt."
Jonathan Okita speelde uitstekend tegen Fortuna
Jonathan Okita speelde uitstekend tegen Fortuna © Broer van den Boom
"We draaien lekker. Dit was een mooie avond, het hele team heeft er echt voor gewerkt. Voor mezelf ging het top met een doelpunt en twee assists. Ik zocht constant de diepte en bewoog veel, zoals de trainer dat van mij vraagt."
El Karouani speelde ook sterk tegen Fortuna. "Ik was rustig aan de bal en probeerde mijn eigen spel te spelen. Ik voel dat ik elke wedstrijd groei. De drie punten zijn belangrijk. En op die penalty na hebben we niks weggegeven, we hadden alles onder controle. We hadden er nog wel meer mogen maken, het had wel 5-1 voor ons kunnen zijn. NEC is echt een eredivisieclub. En dan hebben we eigenlijk nog zes punten laten liggen. De club leeft. Dat hebben we vorig jaar bereikt en dat trekken wij nu door."
Souffian El Karouani is terug
Souffian El Karouani is terug © Broer van den Boom
De linksback heeft de komende week even wat anders te doen. "Morgenavond vlieg ik naar Marokko voor drie wedstrijden WK-kwalificatie. Mooi dat ik weer ben opgeroepen. Nu wil ik graag mijn debuut maken en een echte international worden."