liveblog | 18 november 2023

Pinto geopereerd aan knie • Zevenheuvelenloop is verraderlijk

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Marco van Ginkel heeft een wedstrijd minder schorsing en zondag is de Zevenheuvenloop.
Laatst bijgewerkt: 18 november 2023, 14:40 uur
zaterdag 18 november 2023
14:40

Operatie Mica Pinto

Vitesse moet Mica Pinto zeker tot de winterstop missen. De linksback viel vorige week tegen Heerenveen al vroeg in de wedstrijd uit met een knieblessure.
Mica Pinto van Vitesse
Mica Pinto van Vitesse © Omroep Gelderland
Hij is inmiddels al geopereerd aan de rechterknie en het herstel zal zeker de rest van dit jaar vergen. Pinto moest door de blessure ook afzeggen voor de interlands van Luxemburg.
Pinto werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van Sparta. Hij speelde negen wedstrijden voor Vitesse.
14:35

Parcoursverkenning Zevenheuvelenloop

Hij verzorgt morgen het commentaar bij de Zevenheuvelenloop, maar Dennis Licht uit Beekbergen heeft het parcours al verkend. Zijn tip: na de Zevenheuvelenweg is het zeker nog niet gedaan, want dan komt nog een verraderlijke klim.
Kijk hier naar de beelden:
Na de Zevenheuvelenweg volgt nog een hele lastige klim
14:30

Wedstrijd minder voor Marco van Ginkel

Vitesse is met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van Marco van Ginkel. De aanvoerder kreeg na ingrijpen van de VAR een rode kaart tegen Heerenveen. De stand was toen 1-1. Met tien man verloor Vitesse met 3-1.
Marco van Ginkel na zijn rode kaart
Marco van Ginkel na zijn rode kaart © Omroep Gelderland
Van Ginkel werd voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Dat is nu met één wedstrijd teruggebracht. De middenvelder en clubtopscorer mist nu alleen de uitwedstrijd tegen Ajax over een week. Uit tegen Fortuna Sittard is Van Ginkel er weer bij.
14:00

Einde voor Koolhof

Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven en zijn dubbelpartner Neal Skupski liggen uit het ATP Masters-toernooi. Een nederlaag tegen het duo Bopanna/Ebden was fataal. Koolhof en Skupski werd zo derde in de groep en dat was niet genoeg voor plaatsing voor de halve finales.
13:30

Kimberley Bos opent met achtste plaats

Skeletonster Kimberley Bos uit Ede is het World Cup-seizoen begonnen met een achtste plaats. Dat gebeurde in het Chinese Yanqing, waar ze in 2022 nog brons haalde op de Olympische Spelen. Bos werd vorig seizoen nog tweede in de wereldbeker.
Kimberley Bos met haar speciale helm
Kimberley Bos met haar speciale helm © Omroep Gelderland
13:15

De lokale favoriet voor zondag

Nijmegenaar Mike Foppen is de lokale favoriet zondag bij de Zevenheuvelenloop.
Kijk hier naar zijn verhaal:
Local hero Mike Foppen in de Zevenheuvelenloop