liveblog | 11 november 2023

De Graafschap richting top • Cruciale wedstrijd voor Vitesse

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. De Graafschap doet na de zege op Telstar echt mee in de top van de eerste divisie en Vitesse wil van de laatste plaats afkomen vanavond tegen Heerenveen.
Laatst bijgewerkt: 11 november 2023, 07:30 uur
07:30

Verdonk niet bang voor Twente

NEC speelt vanavond uit tegen FC Twente. Die ploeg is in eigen stadion schier onverslaanbaar. Maar volgens Calvin Verdonk, die ooit nog een seizoen voor Twente speelde, gaat NEC vol vertrouwen naar Enschede.
"We hoeven niet bang te zijn, voor geen enkele ploeg. We moeten alleen wel top zijn om daar een resultaat te kunnen halen. Zij zijn een beetje als AZ, maar de fans van Twente zijn wat heftiger. Die ken ik, dus het wordt lastig."
Calvin Verdonk tijdens de training
Calvin Verdonk tijdens de training © Omroep Gelderland
NEC staat maar twee punten boven hekkensluiter Vitesse. "Als we die vijf minuten tegen AZ ook binnenslepen, doen we het nog niet zo slecht. Maar in het begin van het seizoen hadden we wat meer wedstrijden moeten winnen en de laatste twee thuiswedstrijden normaal gesproken ook."
"We krijgen wel wat meer vertrouwen aan de bal. Dat gaat steeds beter. Nog niet top. Bij mijzelf loopt het goed. Ik zit er lekker in en voel me fit. Ik zie wel of ik alles ga spelen dit seizoen. Als er wat geblesseerden zijn, ben ik ideaal voor meerdere positie. Als ik mag kiezen, dan toch linksback. Dan kun je ook wat meer aanvallen. Centraal moet je wat meer in de discipline spelen en leiding geven."
NEC wacht zwaar uitduel tegen FC Twente
07:15

Cruciale dag voor Vitesse

Vitesse is na elf speelronden hekkensluiter in de eredivisie. Vanavond wacht de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Het is ook cruciaal voor trainer Phillip Cocu, die flink onder vuur licht bij de eigen aanhang.
Vitesse wist dit seizoen op eigen veld nog niet te winnen en scoorde maar twee keer in vijf wedstrijden in GelreDome. Vorige week uit tegen Go Ahead ging het op alle fronten mis en verloren de Arnhemmers met 5-1.
Phillip Cocu beleeft een zware tijd bij Vitesse.
Phillip Cocu beleeft een zware tijd bij Vitesse. © BSR Agency
"Alles moet wijken voor deze wedstrijd", zegt Cocu stellig. "Geen secundaire dingen van buitenaf, geen afleiding want het geeft vooral negatieve energie. Terwijl we juist de positieve energie nodig hebben. Die focus en richting geef ik ook aan bij de spelers. Er wordt heel veel gevraagd van onze mentale weerbaarheid. En niemand zal ons helpen."
"We moeten dit zelf doen. Van de spelers zal extra strijdlust te zien moeten zijn. En als wij het juiste signaal geven aan de mensen, zullen zij ook achter het team gaan staan. Iedereen is teleurgesteld, ook de fans maar ik weet zeker dat zij dat zullen doen. Uiteindelijk gaat het in het voetbal allemaal om het resultaat."
Cruciaal duel voor Vitesse tegen Heerenveen
07:05

Schermer Tulen nog in de race

Tristan Tulen is als enige schermer van Scaramouche uit Arnhem de eerste dag van de World Cup in het Zwitserse Bern doorgekomen. Dit toernooi is belangrijk in verband met de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Tulen is in de race om zich te plaatse. Daarvoor moet hij bij de beste twee Europeanen op de wereldranglijst komen. Zijn ploeggenoten David van Nunen, Ruben Derksen en Rafaël Tulen werden uitgeschakeld.
Tristan Tulen
Tristan Tulen © Omroep Gelderland
07:00

De Graafschap doet mee in de top

De Graafschap heeft gisteravond met 2-1 gewonnen uit tegen Telstar. De eerste helft had de ploeg van Jan Vreman het lastig en was met name ex-De Graafschapper Danzell Gravenberch gevaarlijk namens de thuisclub. Maar na rust werd het 0-1 toen David Flakus Bosilj een voorzet van Jeffry Fortes binnen knikte. Invaller Devin Haen zorgde voor de bevrijdende 0-2. Vlak voor tijd werd het nog even benauwd toen Tahiri de 1-2 maakte.
Devin Haen viert zijn doelpunt
Devin Haen viert zijn doelpunt © De Graafschap
Door deze zege blijft De Graafschap vijfde, maar de ploeg heeft slechts drie punten achterstand op koploper Willem II. En in de tweede periode staat De Graafschap, dat vier keer op rij won, nu samen met Willem II bovenaan.