Stedendriehoek

'Hier woont die vrouw van de foto', klinkt het bij onderzoek in Apeldoorn

Rechercheurs bij de woning in Apeldoorn.
Rechercheurs bij de woning in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Een deel van de middag en de hele avond heeft er onderzoek plaatsgevonden in een woning aan de Lange Grafte in Apeldoorn. De politie heeft bevestigd dat het onderzoek verband houdt met de vondst van een overleden vrouw, een paar kilometer verderop in de bossen bij Wenum-Wiesel. Van die dode vrouw deelde de politie eerder een foto.
Mannen in witte pakken lopen vrijdagavond via de garage het pand in en uit. Een rechercheur vraagt om niet te filmen als er toch politiemensen via de voordeur zouden lopen. Er wordt niet gezegd waarom, maar de voordeur blijft verder dicht.
Het huis aan de Lange Grafte staat in een welgesitueerde buurt net oostelijk van de binnenstad van Apeldoorn. De bossen van Wenum-Wiesel liggen hooguit zeven kilometer verderop. Op straat vooral mensen die even de hond uitlaten en verbaasd aanhoren waar het onderzoek mee te maken heeft.
Gevonden dode vrouw blijkt Apeldoornse

Pakketbezorger kwam er vaak

Een pakketbezorger vertelt dat hij speciaal is gekomen om te kijken of het op het adres is waar hij vreest dat het is. Hij vertelt dat hij de vrouw herkent die staat op de door de politie verspreide foto, en dat zij daar inderdaad woont. De vrouw is aardig, vertelt hij verder, maar voor de man was hij bang. Een brede man met tatoeages. De man reageerde kortaf op een vraag, vertelt de bezorger.
Dan begint het te regenen en vertrekt hij weer. In de buurt lijkt verder niemand echt stil te staan bij het onderzoek in de buurt.
De politie geeft nog weinig details over de zaak. Een woordvoerster zegt dat de identiteit van de overleden vrouw inmiddels bekend is, maar wil alleen bevestigen dat de vrouw uit Apeldoorn komt.
De politie zegt wel veel tips te hebben gekregen naar aanleiding van de foto. Die is inmiddels verwijderd van de politie-site en social media kanalen.