liveblog | 15 november 2023

Koolhof wint in ATP Finals • trio leidt training Vitesse

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Chris van der Weerden, Raimond van der Gouw en Theo Janssen leiden de komende dagen de training van Vitesse en Diane van Es en Anne Luijten hebben zich afgemeld voor de 7Heuvelenloop.
Laatst bijgewerkt: 15 november 2023, 21:35 uur
woensdag 15 november 2023
21:35

Vitesse niet akkoord met straf Van Ginkel

Vitesse gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal aan Marco van Ginkel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De zaak wordt nu donderdag behandeld door de tuchtcommissie van de KNVB.
Van Ginkel kreeg in het met 3-1 verloren duel met sc Heerenveen in de 69e minuut rood nadat hij op het onderbeen van Oliver Braude was gaan staan.
13:45

Koolhof wint in ATP Finals

Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven en zijn Britse partner Neal Skupski zijn maandag het dubbeltoernooi op de ATP Finals begonnen met een overwinning.
Het als tweede geplaatste koppel won met 6-3, 6-4 van de Australiërs Jason Kubler en Rinky Hijikata.
Koolhof, de nummer 5 van de wereld in het dubbelspel, speelt zijn laatste toernooi met Skupski. Volgend jaar dubbelt hij weer met de Kroaat Nikola Mektic, met wie hij in 2020 de ATP Finals won. Op het eindejaarstoernooi komen de beste acht koppels van het afgelopen jaar in actie, zowel in het enkel- als het dubbelspel.
Wesley Koolhof (links) en Neal Skupski
Wesley Koolhof (links) en Neal Skupski © Wang Lili
10:00

Geen Van Es en Luijten in 7Heuvelenloop

Anne Luijten en Diane van Es uit Arnhem hebben zich afgemeld voor de 7Heuvelenloop van komende zondag. Van Es was bij haar debuut vorig jaar nog de beste Nederlandse vrouw. Ze eindigde als zesde in een tijd van 47 minuten en 54 seconden.
Coach Grete Koens met Diane van Es na de 7Heuvelenloop 2022
Coach Grete Koens met Diane van Es na de 7Heuvelenloop 2022 © Valley Running Team
Anne Luijten liep vorige maand nog de Olympische limiet op de marathon. Eerder werd ze ook al Nederlands kampioen op de halve marathon. Bij haar eerste halve marathon in 2022 tijdens de Stevensloop was ze minder enthousiast. "Ik moest het laatste stuk helemaal alleen tegen de wind in. Verschrikkelijk zo'n halve marathon, wat een eind", riep Luijten toen uit."
08:00

Van der Weerden, van der Gouw en Janssen leiden training Vitesse

De trainingen van Vitesse worden de komende dagen geleid door Chris van der Weerden, Raimond van der Gouw en Theo Janssen. Van der Weerden was vorig seizoen al twee wedstrijden hoofdtrainer, toen Phillip Cocu ziek was. Hij won beide duels.
Chris van der Weerden
Chris van der Weerden © Broer van den Boom
06:40

Orion verliest voor het eerst

Na vier overwinningen op rij heeft Orion de eerste nederlaag van het volleybalseizoen geleden. In Doetinchem was Numidia uit Maasbracht met 3-2 te sterk. Orion kwam met 2-1 voor, maar verloor de laatste twee sets. De volleyballers uit Doetinchem blijven koploper, maar Numidia heeft nu evenveel punten.
Sterspeler Samuli Kaislasalo van Orion
Sterspeler Samuli Kaislasalo van Orion © Omroep Gelderland
De volleyballers van Dynamo uit Apeldoorn staan inmiddels vijfde na een 3-0 zege op het Talentteam uit Ede, voorlopig de hekkensluiter in de eredivisie. SSS uit Barneveld staat zesde. De ploeg won uit met 3-1 van ZVH. VoCaSa uit Nijmegen is na een 3-0 nederlaag tegen Lycurgus achtste.
06:20

De Graafschap sluipt dichterbij

Het was een uitstekend weekend voor De Graafschap. De ploeg van trainer Jan Vreman won vrijdag al met 2-1 uit tegen Telstar en zag vervolgens enkele concurrenten punten verspelen. Daardoor staat De Graafschap nu nog maar drie punten achter op koploper Willem II. En op de tweede plaats, die ook recht geeft op promotie, is de achterstand slechts twee punten. Bovendien gaat De Graafschap samen met Willem II aan kop in de tweede periode.
Devin Haen viert zijn doelpunt tegen Telstar
Devin Haen viert zijn doelpunt tegen Telstar © De Graafschap
De Graafschap is bezig aan een mooie serie. De laatste vijf competitiewedstrijden werden gewonnen en daartussen zat ook nog de bekerzege op Emmen. De club krijgt na de interland-break een op papier aantrekkelijk programma.