Stedendriehoek

Modelspoortreintjes populair, drukte van jewelste op speciale beurs

Op de beurs kwamen de puurste liefhebbers af. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De modelspoortrein is weer populairder dan ooit, dat bleek zondag in de Hanzehal in Zutphen. Vlak naast het echte treinstation werd daar een modelspoorbeurs gehouden. Honderden liefhebbers kwamen erop af, zowel jong als oud.
De modeltrein kent volgens de organisatie van de speciale beurs voor kleine treinen door de coronatijd en tv-programma's als 'De Grote Kleine Treinencompetitie' hernieuwde interesse. "We proberen de werkelijkheid in model na te bootsen, en dat leeft", zegt organisator Theo Damen.

Spoor bijster

Het is zelfs zo druk dat je in de hal zondag gemakkelijk het spoor bijster kan raken, maar de echte liefhebber weet precies waarvoor die komt. "Ik zag hier wat wissels die ik nodig heb bij mijn trein", vertelt hobbyist Rob. "Het is lastig wat te vinden, er is hier zoveel aanbod." Dat zorgt ervoor dat hij met de nodige spullen weer naar huis toe gaat. "Ik denk dat ik in twee jaar tijd wel 25.000 euro heb uitgegeven aan treinen."
Bekijk hier onze reportage over de modeltreinbeurs:
Ook Rolf is een echte liefhebber. "Via mijn telefoon bestuur ik de trein. Je combineert techniek met de oude trein, dat maakt het echt heel leuk. Mijn overgroot opa is al met deze hobby begonnen", vertelt de tiener.
Als echt treinliefhebber kan je natuurlijk maar met één vervoersmiddel naar de beurs komen. "Wij moedigen mensen aan om met de trein te komen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook met de auto kom", lacht Theo van de organisatie.