Liemers

Wijkagent zwaar mishandeld: gebroken pink en kneuzingen op hoofd

De wijkagent heeft gips om haar gebroken pink. © Politie Zevenaar
ZEVENAAR - Een wijkagent is afgelopen weekend zwaar mishandeld in Zevenaar. In het ziekenhuis bleek de vrouw een gebroken pink te hebben en meerdere kneuzingen op haar hoofd. Dat meldt de politie donderdag.
De wijkagent was zondag samen met een collega in recreatiegebied De Breuly. Ze schreef daar een bekeuring uit aan een man. Omdat de wijkagent al vaker contact met hem had gehad, verliep het gesprek rustig.

'Uit het niets'

"Totdat de man ineens uit het niets met zijn vuisten meerdere keren op het hoofd en de armen en handen van onze collega begon te slaan", schrijft de politie Zevenaar op Facebook.
Na de geweldsuitbarsting hadden ze de verdachte snel onder controle. Een derde agent hielp bij de aanhouding. De gewonde wijkagent moest naar de spoedeisende hulp. Op een foto op Facebook is te zien dat ze gips heeft om haar gebroken pink en met haar arm in een mitella loopt.
Waarom de man opeens door het lint ging, is niet bekend. In verband met het belang van objectiviteit is de zaak afgehandeld door de politie Achterhoek-West.