Arnhem en omstreken / Achterhoek

Vrijwilliger Ed mist de praatjes met bewoners van de Rijnhof in Renkum

Vrijwilliger Ed van Breukelen. © Omroep Gelderland
RENKUM - Ze willen graag iets doen voor de maatschappij of voor een ander, de vrijwilligers. Door corona staan ook veel van hen langs de zijlaan en wachten af. Wanneer mogen ze de handen weer uit de mouwen steken?
Zo ook Ed van Breukelen, vrijwilliger bij de Rijnhof in Renkum. Hij zorgde vóór corona voor een aantal bewoners het ontbijt. Ed zit met zijn tweedehands winkel tegenover het verpleeghuis. Veel bewoners weten hem te vinden voor een gezellig praatje en kopje koffie.
"Ik hoorde dat ze een handje tekort kwamen en zo kwam ik er als vrijwilliger terecht. Ik ben toch altijd vroeg wakker, dan kan ik net zo goed een handje helpen. Als ik later ook in een verpleeghuis woon dan hoop ik dat ze dit ook voor mij doen. Ik heb zelf mijn ouders vroeg verloren, dat maakt misschien wel dat ik dit fijn vindt om te doen. Als niemand naar ze omkijkt dan doe ik het maar."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Ed vindt vooral de wisselwerking met mensen erg leuk. Een gezellig gesprek hebben tijdens het ontbijt. Een glimlach bezorgen bij iemand. En dat kan hij wel met zijn Haagse humor. "Er is er altijd wel een die zegt 'ik heb nu geen honger'. Dan zeg ik dat de motor moet starten, één boterham en een stukkie koek, dat moet."
Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs. Jochem van Gelder gaat elke week op bezoek bij ouderen. Het programma is elke zondag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald) of bekijk deze aflevering hieronder.