Nieuws

174 bomen langs provinciale weg in Neede gekapt

De gemeente Berkelland heeft een kapvergunning verleend voor de kap van 174 bomen langs de N315 in Neede. Er moeten wel 227 bomen worden herplant. © Google Street View
NEEDE - De gemeente Berkelland heeft een kapvergunning verleend voor de kap van 174 bomen langs de N315 in Neede. Er moeten wel 227 bomen worden herplant.
De kap van de bomen is nodig omdat de provincie Gelderland de weg gaat verbreden tussen Neede en de nieuwe N18. De bomen die van de gemeente gekapt mogen worden, staan op de plek van het nieuwe asfalt.
Naast een verbreding van de weg wordt er ook een rotonde aangelegd bij Rietmolen en worden het fietspad en de inritten verlegd. De verbreding van de weg is nodig om de weg veiliger te maken en om de doorstroming van het verkeer te optimaliseren. De N315 is één van de weinige wegen die een op-en afrit heeft op de nieuwe N18. Veel verkeer uit de Achterhoek rijdt via deze weg naar de N18.

Dikkere stam

De provincie moet 227 bomen herplanten en die bomen moeten een wat dikkere stam hebben. Er komen verschillende soorten bomen, want dat is beter voor de biodiversiteit.
De vergunning ligt vanaf donderdag ter inzage. Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om hun bezwaar in te dienen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!