Nieuws

600 medewerkers van slachthuis twee weken in quarantaine

Alle 600 medewerkers van slachthuis Vion in Groenlo moeten de komende twee weken wegblijven van de productielocatie. Die maatregel heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) genomen. Woensdag ging het slachthuis per direct op slot, nadat 45 medewerkers positief testten op het coronavirus. © ANP
GROENLO - Alle 600 medewerkers van slachthuis Vion in Groenlo moeten de komende twee weken wegblijven van de productielocatie. Die maatregel heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) genomen. Woensdag ging het slachthuis per direct op slot, nadat 45 medewerkers positief testten op het coronavirus.
De veiligheidsregio laat aan Omroep Gelderland weten dat de medewerkers volgens de geldende richtlijnen twee weken in thuisquarantaine moeten.
De 600 medewerkers mogen het terrein tot nader order niet betreden. Een aanzienlijk deel van de Vion-medewerkers werd al getest. Vrijdag gebeurt dat bij nog eens 250 personen. Wie positief test op het coronavirus, moet samen met eventuele huisgenoten thuisblijven. 
VNOG-voorzitter Ton Heerts zegt dat de ingrijpende maatregel is genomen om het bron- en contactonderzoek van de GGD goed uit te kunnen voeren. ' Verdere verspreiding dient met alle beschikbare middelen te worden voorkomen. Dit is bij uitstek een veenbrand waar het RIVM afgelopen week op doelde. Die moet gestopt worden', aldus Heerts.
De minister van Volksgezondheid is op de hoogte gebracht van de 'zorgwekkende situatie' bij de fabriek in Groenlo, stelt de VNOG.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!