Londen - Millingen op de éénwieler

Het zit er eindelijk op voor de acht leden van het Juliana Bicycle Team uit Millingen aan de Rijn. De afgelopen tien dagen deden zij een bijzondere recordpoging: vanuit Londen naar Millingen fietsen op een eenwieler. © Omroep Gelderland

MILLINGEN AAN DE RIJN - Het zit er eindelijk op voor de acht leden van het Juliana Bicycle Team uit Millingen aan de Rijn. De afgelopen tien dagen deden zij een bijzondere recordpoging: vanuit Londen naar Millingen fietsen op een eenwieler.

De vereniging kwam op het idee voor de recordpoging door het 110-jarig bestaan van de club. Normaal gesproken houdt de groep zich vooral bezig met acrobatische fietsshows. Donderdag 18 april vertrok Roland Gesthuizen met nog zeven leden van de kunstwielvereniging uit de Engelse hoofdstad voor de rit van zo'n 650 kilometer. Twee dagen voerde de tocht door Engeland, waarna ze met de trein het kanaal overstaken. 

Bekijk hier de reportage:

Via de Franse en Belgische kust fietste de groep door Zeeland en Brabant richting Nijmegen. Op Koningsdag kwam de groep aan in Millingen aan de Rijn waar ze eindelijk uit kunnen rusten van hun lange reis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!