Nieuws

'Gevaarlijk, waarom?'; Arnhemmer zorgt voor opschudding met gevonden granaat

© Marco Eijbersen
© Marco Eijbersen
© Marco Eijbersen
ARNHEM - Een zwempartijtje in de Rijn liep dinsdagmiddag anders af voor Marco Eijbersen dan gedacht. De Arnhemmer vond een oude handgranaat en bracht die mee naar huis. Het gevolg was dat de hele straat werd afgezet.
'Ik dacht een keer gezellig te kunnen zwemmen, maar later bleek dat ik met mijn voet op een handgranaat stond', blikt Marco terug. Omdat hij vreesde dat spelende kinderen het explosief zouden vinden, besloot hij het mee naar huis te nemen.
Verslaggever Maurits Straatman sprak met Marco Eijbersen over de granaat:

'Netjes meegenomen in de auto'

'Gevaarlijk, ik zou niet weten waarom', reageert Marco nuchter. Het explosief was volgens hem een centimeter of 12 lang. 'Net een grote citroen. Ik zag meteen dat het een granaat was', vertelt de Arnhemmer, die naar eigen zeggen in militaire dienst zat.
'Ik heb hem netjes meegenomen in de auto. Mijn vrouw reed en ik zat er als bijrijder naast met de granaat in mijn hand. Dat was heel interessant', gaat Marco verder.
Bekijk de beelden (tekst gaat verder onder de video):

Straat afgezet

Eenmaal thuis belde Marco de politie. Die was er binnen een halfuur. Agenten zetten daarop de Wormerveerstraat af met lint. Niemand mocht er meer in of uit. 'Iedereen moest naar de achtertuin. Ik ook. Ik heb ook niet gezien dat de EOD de granaat meenam', benadrukt de Arnhemmer.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de granaat elders tot ontploffing gebracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!