Nieuws

Tbs voor steken van twee mannen tijdens festival

Een 25-jarige man uit Arnhem is vrijdag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor poging doodslag op twee mannen. © Martijn Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 25-jarige man uit Arnhem is vrijdag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor poging doodslag op twee mannen.
De man stak op 11 juni 2017 zonder aanleiding de twee mannen neer. Dit gebeurde in Park Sonsbeek tijdens het festival Park Open. Het ene slachtoffer werd in zijn arm geraakt. Daarbij zijn twee aders in de buurt van de slagader doorgestoken. Het andere slachtoffer liep verwondingen op in zijn arm en borst. 
Op basis van het rapport van het Pieter Baan Centrum stelt de rechtbank vast dat de man lijdt aan schizofrenie. Hierdoor was hij volledig ontoerekeningsvatbaar. Daardoor wordt er geen straf opgelegd. Maar omdat hij een gevaar is voor de samenleving, legde de rechtbank hem wel tbs met dwangverpleging op.
De Arnhemmer moet de slachtoffers een schadevergoeding van ruim 2000 en 3000 euro betalen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52