Nieuws

Eis tegen Arnhemmer: zes jaar voor wereldwijde drugshandel

Als het aan justitie ligt, gaat een van de verdachten van een omvangrijke drugszaak voor zes jaar de gevangenis in. © justitie
ARNHEM - Als het aan justitie ligt, gaat een van de verdachten van een omvangrijke drugszaak voor zes jaar de gevangenis in.
De 25-jarige Arnhemmer is volgens justitie verantwoordelijk voor de productie van onder meer harddrugs en de wereldwijde handel daarin. Hij staat terecht met drie anderen, onder wie twee andere Arnhemmers en een inwoner van het Noord-Hollandse Zwaag. De rechtbank trekt in totaal vier dagen uit voor de zaak.

Gepakt na stankoverlast

Na een melding van stankoverlast werd in januari 2014 bij een huiszoeking een laboratorium aangetroffen in de woning van de man. Daar zouden drugs zijn geproduceerd. In de woning waren de man en een destijds 20-jarige vrouw aanwezig. De vrouw is al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
Zo zag de keuken van de hoofdverdachte eruit, met grondstoffen voor drugs. Foto: justitie
Het onderzoek leidde in september 2014 ook tot de aanhouding van een man uit Zwaag en twee mannen uit Arnhem. Eén verdachte uit Utrecht is overleden.

Drugslijn met Zuid-Amerika

De verdachten staan terecht voor het maken en verhandelen van grote hoeveelheden synthetische drugs en hennepproductie. Ook zou een cocaïnelijn met Zuid-Amerika zijn opgezet. De verdachten zouden synthetische drugs naar Brazilië getransporteerd hebben en van de opbrengst cocaïne hebben gekocht. De verdachten wordt ook verweten dat zij een criminele organisatie vormden, die zich richtte op drugshandel.
Verslaggever Monique Rademaker twittert vanuit de rechtszaal (alleen zichtbaar op onze website gld.nl):
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!